Om du tycker om kultur kan du skapa en blogg eller Youtubekanal för att lyfta fram olika konstformer. Det finns mycket att skriva om.

Blogga

Trots att många som tycker om kultur också tycker om att skriva, så finns det inte så många kulturbloggar. Det kan alltså vara klokt att starta en kulturblogg, både för att få skriva om det som du tycker om, men också för att kunna tjäna pengar på ditt intresse. Du kan välja mellan att fokusera på bara en slags konstform eller kultur generellt. Om du bara fokuserar på en konstform som opera, poesi eller en kompositör som Bach, så har du större möjligheter att få läsare. De personer som är intresserade av just det smala ämne som du skriver om, kommer då lättare att hitta och återkomma till din blogg. Det kan vara en god idé om du vill tjäna pengar på din blogg, men du kommer inte att få så många läsare. Om du vill starta en stor blogg kan du skriva om populärkultur, som en särskild musikstil, ett band eller följa med i filmens värld.

Hembygdskultur

Du kan också starta en blogg där du lyfter fram olika kulturella fenomen som folkdans, hemslöjd eller tovning och särskilt lyfta fram det utifrån den hembygd som du kommer ifrån. Om du dansar folkdans och bor i Leksand, så kan du blogga om folkdans, men du kan också visa hur man kan sy en folkdräkt för just din ort. Detsamma gäller om du spelar ett annorlunda instrument eller en äldre musikstil. Människor är alltid intresserade av att få lära sig om gamla kulturer och de speciella kunskaper människor hade förr.