Om du vill få mycket tid till att hålla på med konst och kultur kan vara klokt att starta ett företag inom din konstform. Genom att ha ett företag kan du börja erbjuda dina produkter och tjänster och på så sätt få inkomst.

Företagsidéer

Om du är musiker kan du både erbjuda spelningar och musiklektioner, men du kan också skapa Youtubefilmer och få inkomst genom dem. Du kan också skapa arrangemang och sälja noterna till dina arrangemang, vilket är ett bra sätt att få passiv inkomst på. Om du tycker om att hålla på med glas, kan du skapa en egen design som du säljer på nätet, men också sälja den i presentbutiker. Det tar lång tid att bygga upp ett märke, men det kan ge dig en heltidsinkomst efter 10-15 år.

Samarbeta

konst och kultur hör ihop, kan du vara aktiv i dina lokala kulturföreningar och delta i olika kulturevenemang, som hembygdsdagar och marknader. Då får du en möjlighet att skapa konst för att sälja, men också föra kulturen framåt. En aktiv konstnär kan bli en stor förebild för unga, då den personen visar att det finns många sätt att leva på.