Om du tycker om kultur kan du titta på SVT:s Kulturnyheterna. Då får du en möjlighet att alltid följa med i vad som händer i den kulturella värden.

Kulturnyheterna

Kulturnyheterna rapporterar om både små och stora händelser inom kulturvärlden. Det kan vara ett reportage om en mindre teaterförening som väljer att sätta upp Hamlet, till Madonnas senaste album. Det var också Kulturnyheterna som rapporterade mycket om skandalen inom Svenska Akademin och Nobelpriset. Kulturnyheterna fokuserar särskilt på film, böcker och musik, men lyfter också fram mindre och andra konstformer.

Kunskap

Genom att titta på program som Kulturnyheterna eller Babel – ett program om litteratur – så kan du alltid hålla dig ajour med vad som händer: nya utställningar och böcker, men också när stora band ska komma till Sverige. Du kan även få tips på intressanta och ovanliga utställningar att gå på i både Stockholm, men också på mindre orter i Norrlands inland.

Kunskap och kultur har alltid åtföljts. Ibland kan kultur och konst kännas ”konstig” för många, och vissa konstnärer riktar sig mest till en smal publik, men mycket kultur handlar också om kunskap. Det finns utställningar om hur mobiltelefoner påverkar oss och vår samlevnad med andra. Nu är det vanligt att kulturen belyser vårt digitala kunskapssamhälle.