Nu är tiden här att återigen ta del av kulturvärldens fantastiska scenupplevelser. För dig som genomlevt coronapandemin som singel är du säkert törstande efter både sociala, romantiska och kulturella upplevelser ute bland folk. Att kombinera ett aktivt dejtingliv med att ta del av din stads kulturella utbud är helt perfekt.

Att komma igång med dejting igen kan dock kännas trögt efter en längre tids torka. Att ”bara umgås inom hushållet” har känts som ett skämt för många singlar, men de flesta har ändå tappert hållit sig till Folkhälsomyndighetens stränga restriktioner under det senaste åren. Nu är det dags att vinna tillbaka förlorad tid. Jämför olika dejtingsidor och hitta den som passar dig. Eller kanske ska du registrera dig på flera? Du har allt att vinna på att sprida dina gracer.

När du väl hittat någon att dejta återstår att bestämma vad ni ska göra på dejten. Att ta med din dejt på en kulturell upplevelse är ett bra sätt att ta temperaturen på vad hen är för typ av person. Gillar ni samma konserter? Verkar hen tveksam inför ett besök på det moderna konstmuseet? Redan här kan du sålla agnarna från vetet. När du letar efter en partner att dela livet med är det viktigt att ni även delar ditt passionerade kulturintresse.

Delat intresse för kultur ger större chans till romans

Att leva tillsammans med någon som inte vill följa med dig ut i kulturlivet är bara tråkigt. Satsa på någon som gör dig glad både hemma och ute, så har ni störst chans för ett lång och lyckligt förhållande tillsammans. Detta gäller både i vardagen och ute på resa. Många förhållanden har spruckit på sin första semester, då det uppdagats att ”en Italiensemester” betydde helt olika saker för de båda. Få människor lockas både av en dag på italienska rivieran och en dag med kulturhistoriska vandringar, och det kan vara svårare än du tror att kompromissa när ni väl är på plats. Gemensamma intressen är en nyckelfaktor för ett lyckligt förhållande.

Som tur är, är nischad dejting på stark frammarsch. Många dejtingsidor väljer att inrikta sig redan från start, vilket innebär att du får alla kulturknuttar samlade på samma ställe och inte behöver slösa tid på att ställa ledande frågor innan ni väl ses på er dejt. På en sida med inriktning kulturdejting kan du lita på svaren du får, något som annars är välkänt svårt på dejtingmarknaden.