Alla vet vad som menas med ett riktigt ”hollywoodleende”. Ett självsäkert leende som visar upp stora, blänkande vita tänder, drar allas uppmärksamhet till sig och charmar byxorna av vem som helst. Kanske är det dags för ett besök hos tandläkaren?

Till att börja med finns inget skamligt med att inte vara begåvad av naturen med ett klassiskt Hollywood-leende. Även om svensk folktandvård gjort underverk med många garnityr genom åren, har de flesta av oss fortfarande skevande hörntänder och trångt mellan framtänderna i underkäken. Kanske har du till och med någon tand som saknas? För dig som behöver ersätta befintliga tänder finns aktörer som hjälper dig med tandimplantat på Södermalm för att du ska kunna le stort och självsäkert igen.

Tänder visar social status

Känslan du kanske har av att tänder inte alls är någon liten detalj är nämligen helt korrekt. Precis som Karin Wirehag rapporterar för Sveriges Radio visar tänder på klass och social status, och är alltså starkt ihopkopplade med vårt självförtroende. Många kändisar väljer att fixa sina tänder, skriver Expressen, och när du tänker på hur ofta kända människor fotograferas leende är det kanske inte så konstigt att de väljer att korrigera det de inte är nöjda med.

Kända tänder

För dig som verkligen vill skryta med din plånbok, kan artisten Post Malone tjäna som inspiration. Tandläkarnotan för Malones nyinsatta diamanttänder slutade på 14 miljoner kronor, rapporterar Aftonbladet. Att hitta en tandläkare inom Sveriges gränser som är villig att göra detta ingrepp kan vara knivigt, men man vet aldrig. Cash is King!

Skådespelerskan Demi Moore valde till skillnad från Post Malone aldrig att sätta in glittrande stenar i munnen, men hon har haft all anledning att besöka tandläkaren. Innan ett besök på pratshowen Jimmy Fallon 2014 slog hon ut båda framtänderna! Att dyka upp i TV utan framtänder är inte ok för en Hollywoodstjärna, tyckte Moore, och fixade prompt till tandraden innan framträdandet.