Idag tar vi bilder som aldrig förr – kameran är med oss hela tiden i och med att den är en integrerad del av våra mobiltelefoner. Men eftersom en så stor mängd av alla foton som tas är av digital typ så förpassas också de flesta tagna bilderna till mobilens fotobibliotek eller ett av alla molnsystem. Vi njuter tyvärr alltför sällan av alla härliga minnen vi förevigar.

Välj ut dina favoriter

Är du en av alla som älskar att resa men sedan glömmer bort de där härliga bilderna du tog, är en tavelvägg full med sköna resminnen något för dig. Du kan skapa en tavelvägg eller flera beroende på hur många bilder du vill sätta upp, du kan också ha en variant där du byter ut bilderna när nya resor görs, något som ger lite liv till rummet. Välj ut vackra ramar som passar både till bilderna och övrig inredning i rummet där de sätts upp, då det är viktigt att tänka på att valet av ram också påverkar hur väl motivet på bilden framträder. Olika storlekar på tavlorna skapar dynamik och fångar intresset hos de som kommer på besök och ser din tavelvägg. Har du en riktig favoritbild kan du trycka upp den riktigt stort och låta den bli en masterpiece över exempelvis vardagsrumssoffan – det kommer garanterat skapa nyfikenhet och samtal mellan dig och dina vänner.

Flytta fokus

När du väljer ut bilderna att sätta upp på väggen finns olika vägar att ta. Dels favoritbilderna förstås, men du kan också välja att ta bilder med samma färgskala eller känsla, något som kan bli väldigt intressant då fokus flyttas från en specifik resa eller händelse, till själva nyanserna i bilderna. Resultatet kan bli att tavelväggen består av bilder från ett flertal resor och tillfällen, något som verkligen skapar dynamik och blir ett speciellt blickfång. Huvudsaken är att du väljer utifrån det som fångar dig, det som får dig att med glädje minnas dina olika resor. Då kommer resultatet bli bra oavsett vilken stil du väljer.