Just nu är det många företag inom kultur och underhållning som går på knäna. Det är väl värt att ta ett bra företagslån och rädda företaget. Vare sig du är konstnär, arbetar med musik, håller på med hantverk eller film, så kan du få mer pengar på bankkontot redan idag och rädda ditt livsverk.

Satsa på en seriös aktör

När du ska ta ett företagslån för att rädda ditt kulturföretag eller för att utveckla verksamheten, ska du alltid satsa på en seriös aktör. Det finns många banker och kreditinstitut som gärna ger dig lån, men låna bara av banker som har ett högt förtroende. Kolla deras rating på Trustpilot så ser du hur andra småföretagare har blivit bemötta av dem. Det handlar både om att ta ett lån, men också om att betala tillbaka lånet och om de har andra smarta tjänster som kan hjälpa dig. Förutom att ta ett företagslån kan du också sälja dina fakturor och på så vis få in mer pengar. En bra aktör är Qred som hjälper småföretagare att både överleva och växa. Ta ditt företagslån hos Qred som ger dig svar redan idag. Du kan också sälja dina fakturor till Qred och även ta hjälp av deras tillväxthjälp.

Pengarna på kontot

När du har fått in pengarna på kontot är det viktigt att du använder dem på ett förnuftigt sätt. Du bör tänka långsiktigt, och lägga pengarna på det som kommer ge dig en bra avkastning. Inom kulturvärlden ses det ibland som fult att tala om avkastning och investering, men du måste betala dina räkningar. Det kan du bara göra om ditt företaget går med vinst. Naturligtvis ska du börja med att betala av sena räkningar så att du undviker påminnelseavgifter och inkasso. Sedan ska du fråga dig vad du ska satsa på som kommer ge inkomst snarast möjligt. Om du är musiker och håller på med ett nytt album, så kan det vara smartare att ge spellektioner eller göra covers som du lägger ut på YouTube. Du älskar kanske hårdrock, men det enda jobb som finns är att hoppa in som musiklärare – ta det. Är du konstnär och målar tavlor så kan du behöva arbeta som frilansande designer där du skapar muggar åt olika företag. Även om det inte innebär konstnärlig frihet, så måste du ta jobb och satsa på projekt som du vet att folk garanterat kommer betala dig för.

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien lyckades både skapa finare glaskonst, samtidigt som hon också skapade konst för vanliga människor. Allt hon gjorde var inte jättedyrt. För att kunna leva på din konst måste du medvetet satsa på sådant som vanliga människor gillar. Även om det inte alltid känns som att du skapar nya saker eller att du får utlopp för din kreativitet eller dina känslor. Med mer pengar på bankkontot och goda satsningar inför framtiden kommer du få pengar över att verkligen skapa det du älskar, vare sig du är musiker, fotograf, konstnär, författare eller hantverkare.