Kultur är fantastiskt på många sätt och vis. Själva ordet har olika klang och betydelse för olika människor. Många anser att kultur är en del av själen i olika sammanhang. Alla länder i världen har olika kulturer och det kan vara en riktig ynnest att få uppleva dem på plats bland lokalbefolkningen. Då blir vi garanterat bjudna på något att dricka.

Vi har en mycket gammal dryckeskultur i Sverige när det gäller alkoholhaltiga drycker. Det har gått otroligt många år sedan den mjöd som från början dracks bland annat som offergåva till de nordiska gudarna, till idag. Nu kan vi njuta alkoholhaltiga drycker från https://vinoteket.se/ som lätt och enkelt distribuerar dem hem till oss.

Det är härligt att i Sverige kunna handla ett gott vin som kanske avnjutits på en semester utomlands. Doften av vinet kan plocka fram fina minnen från den resan.

Drycker utomlands har olika historier

Att uppleva en kultur antingen på hemmaplan eller utomlands kan verkligen ge otroligt mycket. Har exempelvis Grekland besökts så har den som tycker om alkoholhaltiga drycker garanterat smakat ouzo som är en spritdryck där anis har en stark framtoning. Ouzo kan drickas rent eller blandas med vatten för en mildare smak.

Turkiets motsvarighet till ouzo heter raki och dricks med förtjusning av lokalbefolkningen. Även där blandas det i vatten ibland. Då kallas det lejonmjölk. Enligt turkisk sägen, som det levs efter än i dag bland lokalbefolkningen, så sägs det att lejonmjölken botar allt från liktornar, huvudvärk till magbesvär och depression med mera. Istället för att efter exempelvis ett tandläkaringrepp äta aspirin så dricks just den drycken.

I Turkiet dricks också otroliga mängder av starkt kaffe som har en alldeles egen procedur för att tillredas. Inga elektriska kaffemaskiner används utan allt sker med största precision för hand.

Engelsmän är vana att dricka te ur en mugg eller kopp med fat, medan det används speciella glas i Turkiet när te som kallas chai ska intas. Även chai tillagas med stor precision och serveras ofta till turister som exempelvis vill shoppa i en butik.

Drar vi oss närmre Skandinavien från Turkiet sett så känner garanterat många igen Spaniens sangria som är en älskad dryck för många spanjorer. Den kan göras på olika sätt men den vanligaste består till stor del av rött vin.

Vitt vin finns naturligtvis även det utomlands och är omtyckt av väldigt många då det kan upplevas som lite lättare än rött vin.

I andra länder där det äts otroligt mycket skaldjur erbjuds ibland hela bufféer av krabbor, räkor, musslor med mera och då är det vita vinet självskrivet.

Alkoholfria drycker finns alltid utomlands. Fräscha juicer, vatten på flaska och olika sorters läsk är vanligt.