Att omge dig med kultur är upplyftande var du än befinner dig. När du befinner dig i en kulturell miljö skapar det tankar och känslor som både kan inspirera och motivera på många sätt. Det kan vara ett museum eller en konstnärsateljé, en vacker byggnad eller ditt eget hem.

Du kan enkelt skapa en stimulerande och vacker kulturell miljö hemma eller på arbetsplatsen med hjälp av posters med kulturteman som talar till just dig. En tavla du tycker särskilt mycket om, ett motiv från en plats du besökt eller ett citat – det finns många kulturella vägar att gå.

Välj konst som betyder något

När det kommer till heminredning är det alltid viktigt att du skaffar hem posters som just du finner tilltalande. Välj inte en berömd tavla bara för att den är berömd, utan försök istället att hitta personliga favoriter eller motiv du tycker om. Ju mer du lär dig om en konstnär och dennes olika motiv, desto mer kommer du uppskatta dennes verk på väggarna. Det behöver inte enbart handla om målarkonst utan kan även gälla musiker, arkitekter, skådespelare eller författare. Du kanske rentav har varit på en fantastisk utställning och vill sätta upp en poster från museet eller galleriet? Eller en stad som betyder mycket för dig tack vare dess historia och kultur? Välj i så fall en poster med vackra fotografier som har motiv som Roms Colosseum, Milanos galleria eller ritningar av Londons olika monument.

Många konstnärer genomgår olika perioder där de koncentrerar sig särskilt på ett visst tema eller ett sätt att måla på. Ta till exempel van Goghs tavlor – med sin mycket speciella och expressiva stil skapade han ett annorlunda perspektiv som du kanske gillar eller inte alls tycker är tilltalande. Hans blomstermotiv är däremot enormt färggranna och vackra och kan snabbt bli dina personliga favoriter. Det kan också vara så att du tycker en viss konstnär är oerhört fascinerande, även om deras konst inte är något du vill ha på väggarna. Välj istället en bild av konstnären själv, exempelvis Frida Kahlo i färd med att tända en cigarett.

Skapa ett eget galleri

Olika rum har olika ”krav” vad gäller inredningen. Ett vardagsrum får gärna ha lite mer elegant inredning än barnrummet, medan en hall ofta är för trång för större konstverk. När du ska sätta upp posters är det alltid kul att följa vissa teman och där kan varje rum inspirera på sitt unika sätt. Välj till exempel havsmotiv till badrummet, vackra blommor till sovrummet och olika porträtt till hallen. Genom att fylla dina omgivningar med kultur får vardagen en extra gyllene kant.