Att kläder och kultur är intimt sammanlänkade bör inte överraska någon. Kläderna är en markör som direkt kan få oss att bilda oss en uppfattning om vem någon är, var hon kommer ifrån eller vad någon jobbar med. Det är i alla fall vad vi tror, och ofta stämmer det. Där kläder främst är ett uttryckssätt är inom de kulturformer som kallas för subkulturer, kulturella uttryck som ofta växt fram i arbetarklassen.

Men kläder är förstås inte bara en markör för den kultur som växt fram i arbetarklassen. Också i mer välbärgade sammanhang är kläder förstås en relevant kulturell markör. Ta Busnel till exempel, ett snyggt, och lite preppy, franskt märke som gör damkläder. Du hittar kläder från Busnel till bra priser som gör att vem som helst har råd med dem hos Johnells.se.

Det finns snart sagt inte någon kulturyttring eller musikgenre som inte också har en medföljande klädstil. Det finns flera distinkta exempel. Punken är en av dem. För någon som lyssnade på brittisk punk eller svensk punk under slutet av 70- och början av 80-talen var det närmast obligatoriskt med nitar och läderjacka. Ett annat exempel är hip hopen vars stil med pösiga byxor och kläder från välkända sportmärken började cementeras under 1990-talets inledning. Exemplen är förstås många fler och alla går inte att räkna upp här.